Prijava

0

Zakaj ne smemo stresati toner kartuše?

Toner kartuše, ki se danes uporabljajo v laserskih tiskalnikih v večini primerov vsebujejo rezervoar z novim toner prahom, nameščen na zgornjem delu tonerja in zbiralnik odpadnega, odvečnega prahu...

Dva razloga, ki govorita proti stresanju toner kartuše:

Kot smo rekli, so na večino laserskih kartuš nameščeni čipi, ki štejejo število izpisanih strani. Število predpisanih izpisov je določeno s predpostavko, da je pokritost izpisane strani 5% (pokritost, ki je prisotna ob izpisu navadnega teksta). Če je pokritost strani 100% (slika preko celotne strani) pa je poraba toner prahu 20x tolikšna kot pri izpisu navadnega teksta. V tem primeru prej zmanjka prahu, čip pa ostane neporabljen. Tresenje toner kartuše ne koristi, saj prahu ni več! V primeru, da je potisk strani manjši od 5% pa se čip iztroši prej kot pa je porabljen prah v tonerju. Čip pošlje podatek tiskalniku, da je izpisano predpisano število strani, tiskalnik pa nato onemogoči nadaljnje tiskanje. Tudi v tem primeru je stresanje toner kartuše brezpredmetno, saj je tiskanje blokirano.

Drug razlog, ki govori proti stresanju toner kasete pa si je vredno še bolj zapomniti. Kot smo že rekli, je laserska kartuša sestavljena iz dveh rezervoarjev. Prvi je napolnjen z novim, drugi pa je namenjen odvečnemu toner prahu. V slednjem zabojniku se nabira prah, ki je pri ustvarjanju izpisa odveč ter ostane obdelan in osiromašen. Ta prah ni več primeren za uporabo pri ponovnem tiskanju. Med obema rezervoarjema pa so nameščeni različni valji (OPC, PCR, magnetni) in rezila (drum cleaning blade, doctor blade,…), ki skrbijo za brezhiben izpis. Pri stresanju toner kartuše lahko pride do nenadzorovanega iztekanja novega, prav tako pa tudi izrabljenega toner prahu. Prah se neenakomerno nabere med valji in rezili, s tem pa se izpis poslabša. 

Torej, vodoravno tresenje (v smeri levo-desno) toner kasete je priporočljivo le pred prvo uporabo le te, ko je na njej nameščen zaščitni trak (seal), ki onemogoča iztekanje toner prahu. S takim tresenjem ustvarite enakomerno razporeditev prahu v rezervoarju.
NAZAJ
Preberite tudi

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri tiskalnika

Na tržišču je kar nekaj različnih znamk tiskalnikov za nalepke v kolutih ter ponudnikov potrošnega materiala za tovrstne tiskalnike.

EU kompatibilni toneri visoke kvalitete

V želji, da ohranimo visoko kvaliteto ter zagotovimo visoki standart izpisa, smo razširili našo ponudbo EU nadomestnih tonerjev.

»kuli« je eden najbolj uporabljanih vsakdanjih pripomočkov

Brez zadržkov lahko trdimo, da je kemični svinčnik s kroglično konico oziroma po domače »kuli« eden najbolj uporabljanih vsakdanjih pripomočkov.

7 nepogrešljivih stvari, ki ne smejo manjkati v pisarni

Kot si najbrž ne predstavljamo kuhinje, v kateri ni lonca, ponve, pokrovke, noža, kuhalnice in še česa, tako si je nemogoče predstavljati pisarno brez …

Brezplačna poštnina

Za vse nakupe nad 50,00 €.

Odstop od nakupa

Če z izdelki niste zadovoljni, jih lahko v roku 14 dni vrnete!

Zaneslijv partner

Razpolagamo z veliko zalogo in hitrimi dostavnimi roki.

Varen nakup

Opravite nakup brez tveganja zlorabe!

×